петак, 29. новембар 2013.

СМЕДЕРЕВО У ВРЕМЕ ДЕСПОТА ЂУРЂА



Датум: 30.05.2012.
О.ш. Иво Андрић, Радинац
Наставник : Вишња Васиљевић
Кустос Музеја : Мирослав Лазић


  1. АКТИВНОСТ:

- По доласку у Музеј ученике је наставница поделила у пет група : војска, тврђава, породица Бранковић, црква и религија, свакодневни живот.
 Кустос Музеја их је провео кроз другу салу Музеја у којој се налази стална поставка везана за Смедерево у средњем веку.



 



2. АКТИВНОСТ:

 Групе су добиле задатак да посебну пажњу посвете предметима који се односе на област која је предмет њиховог истраживања. Након излагања кустоса, ученици постављају додатна питања везана за њихову област и бележе и скицирају предмете које могу да користе у свом излагању.




3. АКТИВНОСТ:

На столовима проналазе унапред припремљену литературу и илустрације. Читају и разјашњавају појмове који им нису јасни уз помоћ наставника и кустоса, а затим на хамерима предствављају своју тему.


















 4. АКТИВНОСТ:
Паное носимо у школу. Кустос Музеја долази на један час Историје у школу. Свака група добија задатак да састави пет питања које ће поставити осталим групама на крају излагања.  Тада ученици излажу своје теме док остали помно слушају.




5. АКТИВНОСТ:

Квиз : Наставница исписује имена група на табли и за сваки тачан одговор уписује поене. У круг одговарају, док се сва питања не истроше. Проглашавамо победничку групу и исписују ученици утиске о овој радионици.






Нема коментара:

Постави коментар